În perioada octombrie – noiembrie 2023, 16 profesioniști au participat au trăit experiențe marcante în cadrul celor 2 mobilități de învățare în Oslo, Norvegia. Aceste activități au fost organizate în cadrul Social NET – Networking for Knowledge Transfer and Social Inclusion. Proiect implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA împreună cu organizația de tineret Yyouth (Norvegia) și finanțat prin programul Active Citizens Fund Romania.

Prima mobilitate de învățare a fost organizată în perioada 9-11 octombrie, cu focus pe munca cu tinerii vulnerabili. Opt practicieni din Organizația Umanitară CONCORDIA au participat la ateliere dedicate și au vizitat Ellingsrudåsen frivilligsentralorganizație de tineret, Trosterudklubben – centru cu activități tip after school pentru copii și tineri vulnerabili, VIF Samfunn – centru de voluntariat și inserție profesională. A fost organizat și un atelier interactiv la Microsoft Norway despre utilitatea inteligenței artificiale (AI) și chatGPT în munca socială.

Cea de-a doua mobilitate a fost organizată în perioada 6-8 noiembrie fiind dedicată sistemului de suport acordat profesioniștilor sistemului social. Focusul a fost pe înțelegerea modului în care funcționează sistemul social din Norvegia și ce fel de servicii de suport pot accesa profesioniștii din social. Opt dintre noi am participat la ateliere interactive și discuții cu reprezentanți ai Kahoot, Ung Info (o organizație care oferă susținere tinerilor) și Toyen Unlimited (un incubator social). Ambele delegații au participat și la un tur ghidat la Deichman Bjorvika – o biblioteca uriașă de tip hub social aflat chiar în centrul orașului Oslo.

Suntem foarte mândri de atașamentul profesioniștilor români față de munca lor și de dorința de a face diferența prin tot efortul lor. Suntem însă recunoscători că avem posibilitatea să vedem cum funcționează alte sisteme, ce putem aplica și cum putem susține oamenii care își dedică viața susținerii celorlalți.

 

Proiectul este derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA (România) în parteneriat cu Yyouth (Norvegia) și beneficiază de o finanțare în valoare de 29.270,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui articol nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org . Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants #SocialNET