PRACTICIENI în servicii sociale

Curs Practicieni în servicii sociale2024-05-20T15:22:30+03:00
Loading...

Cui se adresează

Programul de formare se adresează practicienilor (asistenți sociali, psiho-pedagogi, educatori, asistenți medicali, psihologi, consilieri vocaționali, etc.) din sectorul social public și privat, care lucrează direct cu persoane aflate în situații de vulnerabilitate socială.

Programul de formare are o structură modulară a cărei durată poate varia între 240 și 360 de ore, inclusiv stagii de practică între module. Cursurile pot fi organizate față în față sau în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron). În funcție de nevoile și interesele participanților structura poate fi adaptată. Până în prezent au fost dezvoltate formate dedicate practicienilor care lucrează cu beneficiari cu tulburări de sănătate mintală sau cu tineri care urmează să părăsească sistemul de protecție.

Structură

Certificare

Participarea completă la programul de training cu durata de 20 de zile permite accesul la examenul final și posibilitatea de a obține o diplomă eliberată de către Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria cu 12 credite europene (ECTS).

Asistenții sociali înscriși în Colegiul Național al Asistenților Sociali primesc 8 credite profesionale.

  • Aptitudini personale vs aptitudini sociale
  • Identitate profesională
  • Comportament în raport cu clienții aflați în situații de dificultate
  • Relații cu clienții, familiile lor și comunitatea
  • Diagnostic social și consiliere
  • Intervenții în situații de criză
  • Traume, dependențe și violență
  • Managementul calității
  • Planificare, monitorizare și evaluare

Tematici abordate

Valoare adăugată

Curricula, dezvoltată împreună cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria, se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social și este orientată către practică. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente.

Înscrieri

Pentru detalii despre următoarea ediție a cursului Practicieni în servicii sociale sunați la nr. de telefon +40 726 374 993 – Magda Ilie

„Atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor te fac să te exprimi liber, să pui deschis întrebări. Schimbul de experiență cu ceilalți participanți, claritatea informațiilor, structura și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”

Anonim, Participant Curs „Practicieni în domeniul social”

„Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru ceea ce în general e greu de găsit în ziua de azi: scânteia umană! Practic preambulul fiind desăvârșit, ne-ar fi fost greu sa nu intrăm în joc!”

Cătălin Constantin Marleneanu, Asociația SOS Satele Copiilor

„Mulțumim frumos pentru cadrul creat și pentru toată implicarea în vederea unei bune desfășurări a cursului de formare. Sunteți profesioniști și mai presus de toate sunteți OAMENI. Felicitări întregii echipe!”

Loredana Florentina Cătărău, Participant curs „Practicieni în domeniul social”

„Din aspectele pozitive ale cursului aș putea să menționez atmosfera care se creează și felul de a fi al participanților și al formatorilor, care te face să te exprimi liber, să pui deschis întrebări; schimbul de experiență cu ceilalți participanți; claritatea informațiilor. Atât structura, cât și conținutul au răspuns bine nevoilor de formare.”

Anonim, Participant Curs „Practicieni în domeniul social”

Testimoniale

Formatori

Andreea Hiriza
Andreea Hiriza
Psihoterapeut integrativ și psiholog acreditat în psihologia muncii și organizațională, psihologia transporturilor și psihologia aplicată în domeniul securității naționale. Activitatea profesională și-o desfășoară în…
Corina Mighiu
Corina Mighiu
Este psihoterapeut de familie, trainer şi vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Psihoterapie de Familie şi Cuplu Iași. Este, de asemenea, coordonatoare pentru Centrul de Consiliere pentru Părinți și Copii al organizației Salvaţi Copiii Iași…
Liliana Țibrea
Liliana Țibrea
Este asistentă socială cu 20 de ani de experienţă în serviciile sociale din România. A lucrat cu diferite grupuri de beneficiari şi familiile lor în diverse ONG-uri. A coordonat activităţi pentru echipe interdisciplinare şi a participat în…
Mariana Albert
Mariana Albert
Este o profesionistă cu peste 15 ani de experiență în serviciile sociale în Bucureşti şi în ţară în mai multe domenii de activitate. Lucrează în colaborare cu instituţiile locale din domeniul asistenţei sociale, precum şi alte organizaţii naţionale…
Mariana Armean
Mariana Armean
25 de ani de expertiză în sănătate mintală, psiholog clinician și psihoterapeut cu drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România, formare în Psihoterapia Cognitiv Comportamentală, certificată în…
Radu Neuman
Radu Neuman
Provocările întâlnite în cei peste 25 de ani de muncă în domeniul social, experiența de 15 ani ca formator și evaluator în profesiuni sociale i-au arătat cât de important este să folosim toate oportunitățile pentru a învăța…

Întrebări frecvente

Criteriile de eligibilitate diferă de la program la program în funcție de acreditarea pe care o are programul de formare (de exemplu: acreditat ANC). La criteriile de participare la curs se mai adaugă cele de certificare. Vă invităm să verificați criteriile de eligibilitate la fiecare curs în parte.

În intervalul anunțat pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la academia@concordia.org.ro .

Din cauza măsurilor împotriva COVID-19 sunt posibile schimbări de ultimă oră în program (de exemplu: conversia cursurilor fizice într-o alternativă digitală). Participanții la cursurile respective vor fi informați în timp util cu privire la orice modificări și măsuri de siguranță specifice.

Avem în vedere desfășurarea cursurilor în condiții cât se poate de sigure. Cu toate acestea, participarea are loc pe proprie răspundere. În numele responsabiității sociale, în cazul în care ați avut contact cu persoane cu o infecție confirmată sau suspectă cu SARS-CoV-2, vă rugăm să vă abțineți de la participare și, în consecință, să vă anunțați absența. Asigurați-vă că rămâneți acasă dacă prezentați simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, dificultăți de respirație).

Pentru cursurile de lungă durată (peste 2 zile) puteți plăti în rate. Pentru modalitățile de plată, vă invităm să contactați persoana responsabilă de curs (anunțată la lansarea programului de formare) sau să ne trimiteți un mail la academia@concordia.org.ro

Cursul Practicieni în servicii sociale este gândit pentru a răspunde nevoilor diferiților profesioniști ce activează în acest domeniu și nu oferă o specializare la nivel ocupațional. El poate fi oferit în diferite combinații de module conform nevoilor specifice.

Asistenții sociali care finalizează cu succes acest program de formare pot beneficia de 15 credite acordate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

În condițiile în care programul parcurs durează minim 20 de zile, participanții pot beneficia de o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Institutul de Formare “Schlosshofen” din Austria.

Vă rugăm să verificați la înscriere criteriile de admitere la examen.

Jurnal

Educăm potențialul de a face bine.

Go to Top