Săptămâna trecută echipa Academiei a fost din nou în Chișinău, am petrecut câteva zile interesante alături de colegii din AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova. Această săptămână intensă de formare și schimb de experiență a reunit profesioniști din domeniul social din întreaga regiune, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta competențele și de a explora teme-cheie pentru viitor.

 

Suntem bucuroși că am lansat cu mult entuziasm cursul Liderii Viitorului într-o nouă formulă: 8 sesiuni de lucru cu multă diversitate de metode și conținuturi, 5 formatori, gamification și impro. Am vorbit despre leadership și liderii viitorului, despre grija de sine și cum să o cultivăm în domeniul social. Am explorat cum putem folosi inteligența artificială în domeniul social și cum putem colabora mai bine în mediul virtual cu ajutorul instrumentelor online. Cursul a continuat cu teme legate de construirea unui brand organizațional și personal, gândirea critică și sistemică în cadrul intervenției sociale și dezvoltarea rezilienței. De asemenea, au fost abordate aspecte precum etica, implicarea și împuternicirea în domeniul social.

Suntem cu atât mai mândri că evenimentul tip festival AcademiaFest a adus profesioniști deja fideli abordărilor noastre și care sunt actuali sau viitori membri ai comunității noastre de alumni. Participanții au fost încurajați să participe la sesiuni de discuții interactive, să exploreze tendințele viitoare în domeniul social și să împărtășească idei în cadrul unui „World Cafe”. Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea liderilor și a competențelor viitorului în domeniul social. În plus, s-au desfășurat dezbateri importante despre nevoile de formare ale profesioniștilor din domeniul social, atât din perspectiva individuală, cât și din cea organizațională.

 

???? Mulțumim Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid pentru că a făcut posibilă acest schimb de experiență cu organizații și profesioniști valoroși!