SUPERVIZOR în servicii sociale

Curs Supervizare în servicii sociale2024-05-21T23:59:59+03:00
Loading...

Cui se adresează

Programul de formare se adresează profesioniștilor cu studii socio-umane eligibile care, în urma absolvirii cu succes a cursului, vor putea oferi servicii de supervizare individuală și de grup în servicii sociale.

Programul are un total de 375 ore (125 ore teorie și 250 ore practică / intervizare) și se derulează pe parcursul a aproximativ 12 luni. Cursurile pot fi organizate față în față sau în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron).

Structură

Certificare

Programul este autorizat de către Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale, iar în urma finalizării cu succes a programului participanții primesc un certificat de absolvire pentru ocupația de ”supervizor în servicii sociale”, cod COR 263513.

După certificarea ca supervizori, participanții pot deveni membri ai Asociației Supervizorilor din România și pot solicita admiterea în Asociația Europeană a Supervizorilor.

  • Delimitarea conceptuală și definiția supervizării
  • Funcția supervizorului ca parte din procesul de dezvoltare profesională în context organizațional
  • Responsabilitatea supervizorului și a persoanelor supervizate
  • Avantajele și principiile supervizării
  • Tehnici & metode

Tematici abordate

Valoare adăugată

Ocupația de supervizor, căreia i s-a dat recunoaștere oficială în 2017, este esențială în structura oricărei organizații furnizoare de servicii sociale, publice sau private, atât din perspectiva standardelor reglementate legal, cât și din cea a eticii profesionale. Supervizarea este un instrument cheie pus la dispoziția practicianului și/sau a echipei de profesioniști, care contribuie masiv la o dinamică sănătoasă a relațiilor cu beneficiarii și echipa și la eficiența intervențiilor sociale conduse de organizație.

„Date fiind condițiile, am apreciat că metodele au fost adaptate pentru formarea online, permițând în același timp și practica. Mi-a plăcut în mod deosebit exercițiul de reflecție finală, unde ne-ați pus sa alegem o imagine online (versus cărțile imprimate folosite când eram în sală). Sunteți inovativi, apreciez și împrumut aceste bune practici de la voi. Mă bucur să fiu cursant CONCORDIA Academia. De fiecare dată învăț ceva nou de la voi! Chiar și dincolo de ceea ce v-ați propus să ne învățați.”

Anonim, Participant curs „Supervizor în servicii sociale”

„Mi-au plăcut foarte mult și am apreciat mai ales sesiunea de supervizare de grup și partea despre metodele creative – aplicația practică (sceneta online, „teatrul radiofonic”) – foarte reușite. A contat mult partea de metode creative, unde ne-am simțit foarte bine și am râs foarte mult, ne-am detensionat și ne-am relaxat, învățând totodată. Am învățat de la voi atât despre supervizare, cât și despre cum să organizezi o formare eficientă.”

Anonim, Participant curs „Supervizor în servicii sociale”

„Cursul acesta și oamenii pe care i-am întâlnit mi-au deschis noi ferestre spre cunoaștere, înțelegere, interogare și noi oglinzi spre autocunoaștere. Întâlnești în curs toate „ingredientele” pentru reflecție, analiză, dileme etice, înțelegere așezată a lucrurilor „neașezate” din experiența ta profesională și a celorlalți, care au menirea să te ajute să crești personal și profesional. Te pregătește (intelectual, emoțional, atitudinal, axiologic) pentru momentul când vei sta față în față cu profesioniștii, echipele, organizațiile pentru care vei fi supervizor.”

Mihaela Zanoschi, Asociația „Bună Ziua Copii din România”

Testimoniale

Înscrieri

Pentru înscriere la următoarea ediție a cursului „Supervizor în servicii sociale”:

bianca.matasariu@concordia-academia.ro

+40 722 394 448

Formatori

Cornelia Burtscher
Cornelia Burtscher
Are 10 ani de experiență în servicii sociale, în dezvoltarea organizațională în echipa internațională CONCORDIA. În prezent, Cornelia este supervizor și formator de Management Social și are 6 ani de experiență în…
Albert Cuffner
Albert Cuffner
Are 18 ani de experienţă în domeniul social ca voluntar, educator, asistent social şi coordonator de proiect. În iunie 2005 şi-a terminat studiile la Facultatea de Asistenţă Socială din Bucureşti. Între 2008-2009 a fost membru al…
Bogdan Sebastian Cuc
Bogdan Sebastian Cuc
Este psihanalist, membru titular al Societății Române de Psihanaliză (SRP), societate componentă a IPA (International Psychoanalytic Association).
Este membru al Comitetului Științific al SRP, președinte al…
Claudia Cojocaru
Claudia Cojocaru
Psiholog și psihoterapeut cu o experiență de peste 10 ani în domeniul social, în lucrul cu copii, adolescenți și familiile acestora. În prezent, oferă servicii de suport și consultanță pentru echipele multidisciplinare…
Alina Gârleanu
Alina Gârleanu
Asistent social principal, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor sociale, atât publice cât și private. Alina este supervizor acreditat și managerul de produs pentru Supervizare, în cadrul echipei CONCORDIA Aca…

Întrebări frecvente

Cursul Supervizor în servicii sociale este autorizat ANC, iar participanții care finalizează cu succes examenul de certificare beneficiază de diplome recunoscute la nivel național și european pentru ocupația Supervizor în servicii sociale, cod COR 263513.

Asistenții sociali care finalizează cu succes acest program de formare pot beneficia de 5 credite acordate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

În urma certificării ca supervizori, participanții pot deveni membrii ai Asociației Naționale a Supervizorilor din România.

Vă rugăm să verificați la înscriere criteriile de admitere la examen.

Criteriile de eligibilitate diferă de la program la program în funcție de acreditarea pe care o are programul de formare (de exemplu: acreditat ANC). La criteriile de participare la curs se mai adaugă cele de certificare. Vă invităm să verificați criteriile de eligibilitate la fiecare curs în parte.

În intervalul anunțat pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la academia@concordia.org.ro .

Din cauza măsurilor împotriva COVID-19 sunt posibile schimbări de ultimă oră în program (de exemplu: conversia cursurilor fizice într-o alternativă digitală). Participanții la cursurile respective vor fi informați în timp util cu privire la orice modificări și măsuri de siguranță specifice.

Avem în vedere desfășurarea cursurilor în condiții cât se poate de sigure. Cu toate acestea, participarea are loc pe proprie răspundere. În numele responsabiității sociale, în cazul în care ați avut contact cu persoane cu o infecție confirmată sau suspectă cu SARS-CoV-2, vă rugăm să vă abțineți de la participare și, în consecință, să vă anunțați absența. Asigurați-vă că rămâneți acasă dacă prezentați simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, dificultăți de respirație).

Pentru cursurile de lungă durată (peste 2 zile) puteți plăti în rate. Pentru modalitățile de plată, vă invităm să contactați persoana responsabilă de curs (anunțată la lansarea programului de formare) sau să ne trimiteți un mail la academia@concordia.org.ro

Jurnal

Educăm potențialul de a face bine.

Go to Top