Cui se adresează
Programul de formare se adresează profesioniștilor cu studii socio-umane eligibile care, în urma absolvirii cu succes a cursului, vor putea oferi servicii de supervizare individuală și de grup în servicii sociale.
Programul are un total de 375 ore (125 ore teorie și 250 ore practică / intervizare) și se derulează pe parcursul a aproximativ 12 luni. Cursurile pot fi organizate față în față sau în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron).
Structură
Certificare
Programul este autorizat de către Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale, iar în urma finalizării cu succes a programului participanții primesc un certificat de absolvire pentru ocupația de ”supervizor în servicii sociale”, cod COR 263513.
După certificarea ca supervizori, participanții pot deveni membri ai Asociației Supervizorilor din România și pot solicita admiterea în Asociația Europeană a Supervizorilor.
- Delimitarea conceptuală și definiția supervizării
- Funcția supervizorului ca parte din procesul de dezvoltare profesională în context organizațional
- Responsabilitatea supervizorului și a persoanelor supervizate
- Avantajele și principiile supervizării
- Tehnici & metode
Tematici abordate
Valoare adăugată
Ocupația de supervizor, căreia i s-a dat recunoaștere oficială în 2017, este esențială în structura oricărei organizații furnizoare de servicii sociale, publice sau private, atât din perspectiva standardelor reglementate legal, cât și din cea a eticii profesionale. Supervizarea este un instrument cheie pus la dispoziția practicianului și/sau a echipei de profesioniști, care contribuie masiv la o dinamică sănătoasă a relațiilor cu beneficiarii și echipa și la eficiența intervențiilor sociale conduse de organizație.
„Date fiind condițiile, am apreciat că metodele au fost adaptate pentru formarea online, permițând în același timp și practica. Mi-a plăcut în mod deosebit exercițiul de reflecție finală, unde ne-ați pus sa alegem o imagine online (versus cărțile imprimate folosite când eram în sală). Sunteți inovativi, apreciez și împrumut aceste bune practici de la voi. Mă bucur să fiu cursant CONCORDIA Academia. De fiecare dată învăț ceva nou de la voi! Chiar și dincolo de ceea ce v-ați propus să ne învățați.”
„Mi-au plăcut foarte mult și am apreciat mai ales sesiunea de supervizare de grup și partea despre metodele creative – aplicația practică (sceneta online, „teatrul radiofonic”) – foarte reușite. A contat mult partea de metode creative, unde ne-am simțit foarte bine și am râs foarte mult, ne-am detensionat și ne-am relaxat, învățând totodată. Am învățat de la voi atât despre supervizare, cât și despre cum să organizezi o formare eficientă.”
„Cursul acesta și oamenii pe care i-am întâlnit mi-au deschis noi ferestre spre cunoaștere, înțelegere, interogare și noi oglinzi spre autocunoaștere. Întâlnești în curs toate „ingredientele” pentru reflecție, analiză, dileme etice, înțelegere așezată a lucrurilor „neașezate” din experiența ta profesională și a celorlalți, care au menirea să te ajute să crești personal și profesional. Te pregătește (intelectual, emoțional, atitudinal, axiologic) pentru momentul când vei sta față în față cu profesioniștii, echipele, organizațiile pentru care vei fi supervizor.”
Testimoniale
Înscrieri
Pentru înscriere la următoarea ediție a cursului „Supervizor în servicii sociale”:
bianca.matasariu@concordia-academia.ro
Formatori
Jurnal
Educăm potențialul de a face bine.