Înainte de toate – Fundația ERSTE. Programul Social Management and Innovation organizat de această organizație a asigurat terenul fertil în care această idee a unui centru de formare dedicat personalului social a putut să încolțească și să capete formă. Mulțumim Erste Foundation pentru că la acest izvor ne hrănim visele cele mai îndrăznețe!

Organizațiile sunt formate din oameni, iar întâlnirile între aceștia aduc de multe ori însutit mai mult decât cineva s-ar putea aștepta. Așa a fost pentru CONCORDIA Academia întâlnirea cu Bernhard Gut, Erika Geser-Engleitner și colegii lor de la FH Vorarlberg – University of Applied Sciences.

Pe noi ne-a impresionat interesul și deschiderea, dorința de a dărui cu generozitate, capacitatea de a afirma ceea ce este valoros și pozitiv, profesionalismul și fidelitatea în timp a unui raport care a crescut cu fiecare an și care a valorizat profesionalismul specialiștilor din România și Republica Moldova ajutându-i să se dezvolte profesional. Mai bine de 25 de formatori ai CONCORDIA Academia din au beneficiat de oportunități de profesionalizare oferite împreuna cu partenerii de la FH Vorarlberg – University of Applied Sciences și Kardinal Konig Haus în cadrul Formărilor de Formatori.

Mulțumim Bernhard Gut, Erika Geser-Engleitner și FH Vorarlberg – University of Applied Sciences pentru tot ce ne-ați învățat și pentru compania pe care continuați să ne-o faceți pe acest drum.

O altă întâlnire care a marcat istoria CONCORDIA Academia a fost cea cu Akademie für Sozialmanagement (ASOM) și Kardinal Konig Haus (KKH)

A fost ca atunci când cunoști pe cineva și îți spui – ”Așa vreau să fiu când o să fiu mare”. De la prima întâlnire ne-au impresionat nivelul de calitate și filozofia de formare pe care ASOM le promovează, atenția la detaliu și intenția care stă în spatele fiecărei virgule și fiecărui punct din tot ceea ce ei fac. Generozitatea și deschiderea colegilor de la ASOM ne-au permis să dezvoltăm unul din cele mai bune programe de formare a managerilor din domeniul social de la nivel regional, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al metodelor de formare cu care ne-am familiarizat pe parcursul cursurilor de formare de formatori.

Mulțumim ASOM (Karin Krischanitz, Georg Nuhsbaumer, Johannes Jurka) pentru curajul de a începe un drum împreună și provocările continue.

Circumstanțele care câteodată ne surprind și răstoarnă cele mai bine pregătite planuri au stat la baza întâlnirii cu Bogdan Cuc și Asociația Supervizorilor din România. Dorința de a dezvolta și pune în practică servicii de supervizare funcțională, în sprijinul profesioniștilor din domeniul social au stat la baza unui parteneriat care a făcut din CONCORDIA Academia unul din puținii furnizori de formare autorizată în domeniu.

Mulțumim Bogdan Cuc și Asociația Supervizorilor din România pentru deschidere și colaborare, profesionalism și curajul de a accepta noi provocări.

Cu colegii de la Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS ne știm de mult și i-am apreciat întotdeauna pentru interesul sincer și dedicarea cu care lucrează pentru dezvoltarea sistemului social și a organizațiilor din domeniu. Ne-am dorit să putem face lucruri împreună și de fiecare dată când am avut ocazia am colaborat cu succes. Sunt pentru noi acei vecini la care știi că poți apela de fiecare dată când ai nevoie și nu te lasă la greu și viceversa.

Mulțumim Diana Chiriacescu și FONSS pentru cutezanța și dorința de a fi mereu mai buni care ne susține motivația și încrederea că împreună vom reuși să schimbăm în bine lucrurile, zi după zi.

Așa că oricine ai fi tu care citești aceste rânduri, mulțumim pentru curiozitatea de a ne cunoaște și de a înțelege cine suntem. Și dacă vrei ne putem și întâlni, pentru că s-ar putea ca în ceva vreme, numele tău sau al organizației tale să se regăsească între cei care Cred în noi.

Educăm potențialul de a face bine.