În toată lumea între 15 și 17 Octombrie 2020 se serbează zilele Erasmus, mai bine cunoscute ca #ErasmusDays.

Pentru noi e o aniversare specială, pentru că ne cunoaștem din “copilărie”.
Primul proiect #Erasmus în CONCORDIA Academia (început în 2016), se numea “Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est” și ne-a permis să dezvoltăm curricula de formare în management social alături de partenerii noștri de la Kardinal König Haus și Academia de Management Social din Viena și CONCORDIA Bulgaria. A fost o piatră unghiulară pentru dezvoltarea programelor noastre de formare.

Cel de-al doilea, MAGISTER, început în 2018, este încă în implementare și a făcut posibilă dezvoltarea unei curricule și a unor cursuri de formare pentru practicienii care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală. Suntem încântați de parteneriatul cu Universitatea de Știinte Aplicate din VorarlbergFundația Estuar și Asociația pentru Paralizie Cerebrală din Coimbra, Portugalia și chiar zilele trecute 23 de profesioniști din România și Portugalia au participat la un curs pe tema anxietății și depresiei.

Dar #Erasmus nu înseamnă doar Parteneriate Strategice, așa că în 2020 am început un nou proiect despre care poate ați auzit – FOCUS – Forward Looking Social Europe Skills – în care alături de SOSU Østjylland (Danemarca), IFOA
(Italia), Colegiul Național al Asistenților Sociali
(România) și Universitatea de Știinte Aplicate din Vorarlberg (Austria) investigăm viitorul sectorului social și vrem să înțelegem de ce competențe vor avea nevoie profesioniștii anului 2030. Unii dintre voi ne-au fost deja alături cu ocazia consultărilor organizate în luna septembrie 2020.

Cel mai nou proiect se numește Learning the Blended Way și va începe la sfârșitul acestui an. Alături de parteneri din Olanda – Human Rights Campus și Italia – Centro per la Cooperazione Internazionale vom dezvolta competențele formatorilor în vederea tranziției spre cursurile de tip blended. Promitem să vă ținem la curent.

Înțelegeți așadar de ce, astăzi mai mult ca oricând, vrem să le mulțumim tuturor celor implicați în dezvoltarea Erasmus+ și să ne urăm nouă și tuturor beneficiarilor, din toate colțurile pământului – la multe și sănătoase #ErasmusDays.