Loading...

Adaptați la noul context

Actuala criză COVID-19 a fost pentru CONCORDIA Academia o oportunitate de a explora noi modalități prin care poate veni în sprijinul profesioniștilor din domeniul social.

Astfel, în primăvara 2020, am lansat o serie de webinarii #inTranzitie gratuite cu durata de circa 2 ore, susținute de traineri din cadrul CONCORDIA Academia. Foarte curând conceptul a fost dezvoltat și dus la alt nivel sub numele #OameniInTranzitie – serie de întâlniri online realizate în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Asociația „Ține de noi”.

Cu ajutorul acestor evenimente online ne dorim să oferim profesioniștilor din social posibilitatea de a discuta despre prezentul și viitorul serviciilor sociale în contextul noilor provocări aduse de criza COVID-19. Au fost abordate teme precum: self-management și self-care pentru manageri; viața profesională vs. viața personală; serviciile sociale între dezechilibru și reinventare; „părinte” de profesie în contextul izolării; despre burnout; contractarea serviciilor sociale.

Subiecte abordate

Testimoniale

„Să continuați astfel de acțiuni! Sunt deosebit de utile, chiar și așa în online. Mă ajută să mă conectez cu persoane din domeniul meu profesional, să-mi completez cunoștințele, să-mi îmbunătățesc competențele. Webinar-ul de azi a fost foarte bine structurat și bogat în informații. Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a vă cunoaște! Rămâneți tot așa, o echipă conectată la realitatea socială. Felicitări!”

Anonim, Participant Webinar

„Webinar-ul de astăzi, în lumina timpurilor pe care le traversăm, a fost nu doar interesant, dar și util. Este vital să poți ieși din oala în care fierbi și să înveți din experiența colegilor de breaslă! Mulțumesc mult pentru oportunitatea oferită.”

Silvia Carauș, Centrul de plasament al copilului Regina Pacis, Chișinău, Republica Moldova

„Am participat la webinariile #OameniInTranzitie. M-au ajutat enorm în această perioadă și vă mulțumesc frumos. Au fost hrană pentru suflet și minte. A fost extraordinar. Felicitări și mult succes în continuare. Voi participa cu plăcere la câte întâlniri pot!”

Iagăr Monica Lavinia, Asistent Social, Cabinet individual de asistență socială

Webinarii încheiate

Manifest pentru o școală incluzivă

25/02/2021 @ 4:30 pm - 6:00 pm

Suntem bucuroși să revenim către voi cu o nouă invitație la un nou eveniment online, de această dată despre #EducațiaIncluzivă. În cadrul proiectului Education Includes Opportunities, CONCORDIA Academia are ca obiectiv principal conceperea și testarea unui model unic de intervenție socio-pedagogică pentru a asigura accesul deplin la o educație de calitate pentru copiii din familii și comunități vulnerabile și [...]

Sănătatea mintală. Ce este și cum contribuie la o viață armonioasă? Ce putem face pentru a ne proteja sănătatea mintală? Cum îi putem ajuta și pe alții în acest proces? Te invităm la webinarul nostru  „Sănătate Mintală – mituri și prejudecăți”, susținut de psihoterapeut Andreea Hiriza și psihoterapeut Mariana Armean în care ne propunem să distrugem miturile și stereotipurile despre depresie, anxietate, schizofrenie. Cui se [...]

Fundaţia Hanns Seidel România, Organizația Umanitară CONCORDIA și Asociația „Ține de Noi” vă adresează invitația de a participa la webinarul Supervizarea funcțională. Ce este și cum contribuie la calitatea serviciilor sociale? Întâlnirea se adresează în mod special profesioniștilor din domeniul social și educațional: asistenți sociali, cadre didactice, psihologi, educatori, manageri în domeniul social, coordonatori de programe și proiecte, dar și personalul [...]

Educăm potențialul de a face bine.