Ne bucurăm să anunțăm lansarea înscrierilor pentru cursul de PRACTICIENI ÎN SERVICII SOCIALE, oferit de CONCORDIA Academia, divizia de formare și dezvoltare a Organizației Umanitare CONCORDIA.

Acest curs este destinat exclusiv profesioniștilor din cadrul centrelor de zi, înscrise în rețeaua CentreZi RO – Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru copiii aflați în risc de sărăcie. Pentru detalii privind înscrierea în rețea, vă rugăm să trimiteți un email la adresa: reteacz@concordia.org.ro sau vă invităm să o contactați pe Ramona Gottesman, Director Advocacy și responsabil rețea la adresa de email: ramona.gotteszman@concordia.org.ro telefon: 0736 010 582.

Oportunitatea este limitată la un număr de 20 de locuri pentru prima ediție a cursului.

Participarea în cadrul cursului este GRATUITĂ.

Calendar curs

4 sesiuni de teorie online/față în față:

MODUL 1: 15-16-17 Februarie

MODUL 2: 14-15-16 Martie

MODUL 3: 5-6-7 Aprilie

MODUL 4: 17-18-19 Mai (inclusiv examinare)

În funcție de situația pandemică, ne propunem să organizăm primul și ultimul modul al cursului față în față în București.

Celelalte module sunt prevăzute să fie organizate online.

Tematici curs

 •        Identitate profesională;
  ·        Relații cu clienții, familiile lor și comunitatea;
  ·        Diagnostic social și consiliere;
  ·        Intervenții în situații de criză;
  ·        Instrumente și tehnici de intervenție socială;
 •        Instrumente pentru managementul financiar independent, calcule de cost, suport în luarea deciziilor;
 •        Planificare, monitorizare și evaluare, etc.

Procedura de selecție

În vederea selecției candidaturilor pentru cele 20 de locuri disponibile, vă rugăm să găsiți mai jos lista documentelor necesare a fi transmise la adresa academia@concordia.org.ro cu subiectul „Aplicație Practician COMPASS” până la data de 4 februarie 2022.
Atenție: candidaturile transmise ulterior acestei date nu vor intra în procesul de evaluare!

Criterii eligibilitate Practicieni în servicii sociale:

– Minim 1 an experiență în servicii sociale;
– Motivația de a se implica în derularea de activități specifice proiectului COMPASS (sesiuni de coaching, consiliere beneficiari, întâlniri regionale și locale, evenimente naționale, etc.).

1.     CV-ul actualizat al candidatului în limba română, din care să reiasă îndeplinirea condițiilor de eligibilitate;
2.     Scrisoare de motivație din care să reiasă interesul personal și beneficiul ce va fi creat la nivel organizațional ca urmare a participării la programul de formare.

Profil participanți: asistenți sociali, psiho-pedagogi, educatori, psihologi, consilieri vocaționali, etc. – personalul din centrele de zi care fac parte din rețea.

Valoare adăugată

Conținutul cursului este dezvoltat împreună cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg din Austria și se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente și este orientat spre practică.

Cursul oferă 12 credite europene și diplomă oferite de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria și posibilitatea de obținere a 15 credite profesionale atestate de Colegiul Național al Asistenților Sociali.

Informații suplimentare despre curs sunt disponibile aici. Pentru detalii vă invităm să o contactați pe Magda Ilie – manager curs la magda.ilie@concordia.org.ro, telefon 0726 374 993.

Cursul de PRACTICIENI ÎN SERVICII SOCIALE se desfășoară în cadrul proiectului COMPASS – Comunitate, Participare, Sustenabilitate derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Servicii Sociale și Asociația Educație pentru Viața Reală cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Așteptăm cu interes candidaturile dumneavoastră până la data limită.