Vă invităm să aplicați la AMPLIFY Learning Program: Bootcamp & Hackathon, conceput pentru a oferi profesioniștilor din România, Grecia și Ungaria competențele și cunoștințele necesare pentru a susține comunități incluzive și reziliente. Programul are două etape: un Bootcamp și un Hackathon, oferind o experiență de învățare intensivă axată pe incluziune socială, diversitate, traumă și grijă de sine.
Prezentarea generală a programului
Etapa 1: Bootcamp – Incluziune socială și reziliență
Perioada: 2–4 iunie 2025
Locație: Casa Vlasia, Snagov, România
Acest Bootcamp intensiv de 3 zile reunește profesioniști din medii diverse pentru a explora subiecte-cheie precum: incluziune socială și diversitate; impactul traumei; sănătatea mintală și grija de sine.
Cu o abordare de învățare experiențială și non-formală, care include jocuri de rol, studii de caz, reflecție și învățare între colegi, în acest bootcamp participanții își vor aprofunda înțelegerea acestor teme și vor învăța instrumente practice pentru a face față provocărilor din lucrul cu grupurile vulnerabile.
Etapa 2: Hackathon – Inovație socială
Perioada: 8–9 septembrie 2025
Locație: Budapesta, Ungaria
Pe baza experienței din Bootcamp, Hackathonul oferă un spațiu colaborativ pentru dezvoltarea unor idei de proiect inovatoare, care să creeze spații incluzive și reziliente. Participanții vor aplica cunoștințele și abilitățile dobândite pentru a concepe soluții concrete. Hackathonul va include feedback din partea experților și schimburi de bune practici și o școală de pitching.
Beneficii pentru participanți:
-
Cunoștințe și instrumente practice pentru promovarea incluziunii, rezilienței și bunăstării mintale în activitatea profesională
-
Colaborare și învățare într-un mediu divers și multicultural cu profesioniști din România, Grecia și Ungaria
-
Dezvoltarea unor idei concrete de proiecte care pot fi implementate în organizația ta
-
Sprijin și îndrumare în dezvoltarea ideilor de proiect (sesiuni de coaching pentru consolidarea învățării)
-
Crearea de conexiuni și posibili parteneri de proiect pentru inițiative viitoare
-
Suport în explorarea oportunităților de finanțare, inclusiv aplicarea în cadrul programului Erasmus+
Criterii de eligibilitate:
Pentru a participa, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
-
Experiență profesională: Practicieni care lucrează direct cu grupuri vulnerabile (tineri în risc de excluziune, refugiați, minorități etnice, persoane cu dizabilități, tineri care ies din sistemul de protecție, copii și tineri instituționalizați etc.)
-
Competențe lingvistice: Nivel minim B2 de engleză conversațională (programul va fi în limba engleză)
-
Sprijin organizațional: Să fie nominalizat(ă) de către organizația sa și să aibă sprijinul acesteia pentru a implementa și testa ideile/inițiativele dezvoltate în cadrul acestui program
Te rugăm să consulți metodologia de selecție a participanților aici.
Cum aplici:
Persoanele interesate trebuie să completeze Formularul de Aplicare, care include: CV în limba engleză și scrisoare de motivație.
În scrisoarea de motivație, te rugăm să incluzi:
-
Ideea ta de proiect (dacă ai deja una) sau inițiativa/schimbarea pe care dorești să o aduci în organizația ta
-
Cum îți propui să aplici informațiile și ideile din Bootcamp & Hackathon în contextul tău profesional
Trimite aplicația completă până la data de 23.05.2025. Așteptăm cu interes aplicațiile voastre pentru a construi comunități mai incluzive și reziliente!
AMPLIFY – Consolidarea capacității practicienilor pentru construirea de comunități reziliente și incluzive – Proiect Nr. 2024-1-RO01-KA210-ADU-000256114 este implementat de CONCORDIA Academia (România), Hand in Hand (Ungaria) și Roots Research Center (Grecia), fiind cofinanțat de Uniunea Europeană.
Opiniile exprimate aparțin exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană, nici ANPCDEFP nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.