Ultima perioada a fost plină de activități și în CONCORDIA Academia. Am lansat ultimele ediții din acest an ale programelor noastre de formare în Supervizare și Management în Servicii Sociale, dar și 4 ediții ale cursului pentru Practicieni în domeniul social, dintre care una pentru profesioniștii din Republica Moldova. Iar cel mai nou produs al nostru este FLIP – Future Leaders’ International Program, un parcurs de formare și coaching individual gândit pentru organizații internaționale și/sau cu reprezentativitate regională extinsă, în care folosim multiculturalitatea și diversitatea ca drivere într-un parcurs de învățare experiențială.

În tot ceea ce facem avem ca obiectiv susținerea profesioniștilor care își dedică timpul și energia pentru a fi alături de cei în dificultate. Proiectul FOCUS – Forward Looking Social Europe Skills, proiect co-finanțat în cadrul programului Erasmus+, ne-a oferit posibilitatea ca după definirea competențelor esențiale pentru profesionistul din domeniul social în perspectiva 2030, să aprofundăm ce înseamnă învățarea la locul de muncă și cum pot autoritățile, factorii de decizie, organizațiile și instituțiile educaționale să o sprijine. Află mai multe despre Competențele ViitoruluiRecomandarile privind politica de învățare și Cursul HR Strategic realizate în cadrul acestui proiect pe www.projectfocus.eu.

Am încheiat Education Includes Opportunities, un proiect care ne-a ajutat să înțelegem cum susținem concret incluziunea copiilor din medii vulnerabile.

Vineri, 24 iunie, a fost o zi de celebrare. Pe lângă rezultatele obținute ne-am bucurat să împărtășim cu invitații prezenți ce am reușit să construim. Am început cu vizita proiectelor din EduCampus Ploiești, apoi am ascultat perspectivele asupra ceea ce presupune incluziunea din partea speaker-ilor invitați – Daniela VișoianuSilvia MișuDiana Certan și Irina Adăscăliței. Am discutat despre ghidul metodologic de pilotare a unei intervenții socio-educaționale în echipa multidisciplinară și fiecare echipă implicată în proiect a povestit despre intervențiile lor, despre ce a fost provocator și ce a reușit, despre puterea lui ÎMPREUNĂ.

Te invităm să descoperi mai multe despre ghidul metodologic, instrumente de lucru în echipa multidisciplinară și alte resurse dezvoltate în proiect pe platforma noastră de e-learning ???? online.concordia-academia.ro ???? la secțiunea Resurse!

Ultimele luni au fost marcate și de întâlniri de comunitate cu profesioniștii din domeniul social. Aceste întâlniri, precum și seria de webinarii „Despre traumă și grija de sine” organizată în parteneriat cu Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei stau la baza dezvoltării modelului de intervenție în situații de criză și extremă vulnerabilitate, care se bazează pe metode, tehnici & practici de intervenție în echipe multidisciplinare, pe dezvoltarea unei culturi a grijii de sine și pe psihoeducație cu referire la traumă.

Suntem vulnerabili și avem cu toții nevoie de sprijin. Pregătirea profesioniștilor din domeniul social, educațional și socio-medical este o prioritate. Susține și tu dezvoltarea lor prin programul de burse al CONCORDIA Academia. Afla mai multe pe www.concordia-academia.ro. Investește în educație și fii alături de cei care fac societate să meargă înainte în ciuda dificultăților. Pentru că oamenii au nevoie de oameni.