Titlu proiect: Better protected: Creșterea capacității de asigurare a serviciilor de tip familial prin sprijinirea familiilor, a organizațiilor și comunităților

FinanțatorConfidențial

Durată: 01.01.2019 – 31.12.2020

Buget gestionat:  26.021 Euro

Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și consolidarea calității serviciilor de tip familial de îngrijire a copiilor în Republica Moldova, în vederea garantării protecției copilului și pentru respectarea interesului superior al copilului.

Aplicant principal:

Asociația Obștească  „Concordia. Proiecte Sociale”

Parteneri

Direcția de Asistență Socială și Protecția Familiei, Primăriile și comunitățile locale din Ialoveni, Cimișlia, Criuleni, Drochia, Holercani și Chișinău.

Proiectul se adresează asistenților maternali profesioniști, părinților educatori, profesioniștilor din cadrul echipelor mobile CONCORDIA și asistenților sociali /asistenților sociali comunitari din regiunile în care CONCORDIA a dezvoltat 14 servicii de tip familial.

Rezultatele proiectului:

  • 10 profesioniști din echipa mobilă vor fi instruiți să ofere servicii de asistență calificată părinților educatori / asistenților maternali;
  • Cel puțin 15 psihologi vor participa la o instruire privind lucrul cu trauma și dezvoltarea rezilienței la copii;
  • Cel puțin 5 profesioniști din echipa mobilă vor fi instruiți cu privire la Politica de protecție a copilului;
  • Cel puțin 10 profesioniști ai echipei mobile vor beneficia de sesiuni de supervizare;
  • Cel puțin 32 de părinți-educatori/ potențiali părinți-educatori vor fi instruiți în funcție de nevoile lor;
  • Cel puțin 14 părinți-educatori și asistenți maternali ar putea beneficia de sesiuni individuale de supervizare și vor fi formați cu privire la problemele relevante privind Politica de proteție a copilului;
  • 10 asistenți sociali / asistenți sociali comunitari vor învăța să ofere suport pentru serviciile de tip familial;
  • Cel puțin 10 asistenți sociali comunitari vor fi instruiți în selectarea și evaluarea părinților-educatori;

Și vor știi să monitorizeze serviciile de tip familial din comunitățile lor;

  • Reprezentanții a trei raioane vor face schimb de experiențe privind monitorizarea și evaluarea serviciilor alternative de îngrijire a copilului în cadrul a două mese rotunde.

Impactul așteptat – aproximativ 10 de profesioniști din domeniul social de la nivel local își vor îmbunătății capacitatea de a sprijini serviciile de tip familial de la nivelul a 6 localități din Republica Moldova.