Misiune

CONCORDIA Academia - centru regional de învățare pentru
performanță și practici inovative în social.

Oferim profesioniștilor din domeniul social programe de formare certificate, bazate pe învățare experiențială, pentru practicieni, manageri și supervizori în domeniul social, precum și servicii de supervizare, coaching și consultanță.

Viziune

Toate persoanele aflate în nevoie pot beneficia de servicii sociale de calitate și sprijin personalizat, acordate în mod sustenabil de profesioniști din domeniul social, care să le permită să ducă o viață demnă și plină de sens.

Ce oferim

  • Cursuri de formare și servicii de suport adaptate nevoilor și provocărilor participanților;
  • Filosofie de învățare bazată pe reflecție și pe un proces de învățare reciprocă;
  • Focus pe dezvoltarea de abilități practice;
  • Alinierea la standardele internaționale și la ultimele evoluții în domeniul social (next practice)
  • Dezvoltarea competențelor de bază, accentul fiind pus pe persoană, comunicare interpersonală, participare și mobilizare comunitară;
  • Networking și schimburi de experiență cu alți profesioniști din domeniul social;
  • Sprijin continuu prin supervizare, coaching și mentorat.

Ce ne recomandă

Echipa

Suntem un grup de oameni pasionați de ceea ce facem și puternic motivați să ridicăm standardele actuale din România la nivelul celor internaționale. Ne dorim și credem cu tărie că putem oferi condiții pentru o viață demnă celor care nu au încă acces la ea.

Irina Adăscăliței

Director
CONCORDIA Academia

Fost membru al comitetului executiv internațional al CONCORDIA International. După 20 de ani de experiență în HR & OD și management organizațional, atât în ONG-uri, cât și în domeniul afacerilor, consideră că "performanța în domeniul social se definește prin calitatea intervenției și etica muncii. Nu putem simula performanța într-un serviciu, dacă nu investim în oamenii de la care așteptăm acest serviciu. Cea mai sustenabilă investiție este cea în dezvoltarea ulterioară. Iar eu am învățat de la propria mea echipă, că o dezvoltare calitativă face diferența."

Citește mai mult

Ina Dreglea

Responsabil comunicare
& Asistent de Proiecte

Pasionată de marketing și comunicare, leadership și educație, crede cu tărie că educația este elementul fundamental în dezvoltarea societății.

"Suntem suma gândurilor noastre."

Citește mai mult

Bianca Buzetto

Manager de Produs
„Manager în domeniul social”

Lucrează în strânsă legătură cu sectorul neguvernamental de aproape 20 de ani. Începând cu 1999, a început să faciliteze echipe pentru pregătirea de noi proiecte. Lucrul cu colegii ei, asistenți sociali, educatori, psihologi etc., i-a permis să înțeleagă mai bine nevoile sectorului social. A absolvit cu succes un master în comunicare și marketing la Milano și un altul în management social și de sănătate la București. Este pasionată de formare, de munca în echipă și își dorește să contribuie la creșterea capacității organizațiilor prin dezvoltarea resurselor umane.

"Doar organizațiile care investesc în oamenii lor își pot îndeplini misiunea cu succes."

Citește mai mult

Magda Ilie

Manager de Produs
„Practicieni în domeniul social”

Practician cu peste 20 de ani de experiență în domeniul social, lucrând în proiecte naționale și internaționale care vizează grupurile vulnerabile. Ea se angajează să facă din lume un loc mai bun pentru toți, aducând împreună idei și oameni care au un impact la mai multe niveluri, creând în cele din urmă o lume mai incluzivă. După ce a absolvit o licență în asistență socială, și-a completat studiile academice cu un masterat în antropologie socială și dezvoltare comunitară, urmat de diverse cursuri de formare și burse internaționale în SUA. Este interesată de politica socială, cercetare și formare ca instrumente importante care aduc beneficii societății noastre.

Citește mai mult

Vadim Țărnă

Manager CONCORDIA Academia
în Republica Moldova

Dedicat dezideratului ameliorării situației în domeniul protecției sociale în Republica Moldova, a activat în instituții publice și ONG-uri de profil, cât și în instituții de învățământ superior. Consideră că problemele sociale pot fi depășite doar cu oameni bine pregătiți în baza unui corpus teoretic actualizat si a celor mai bune practici.

Citește mai mult

Alina Gârleanu

Manager de Produs
„Supervizor în servicii sociale”

Este asistent social principal, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor sociale, atât publice cât și private, implicată fiind în elaborarea și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă, dezvoltarea, furnizarea și managementul de servicii sociale către persoane, grupuri și comunități vulnerabile. Este permanent interesată de formarea continuă și de dezvoltarea personală, ca bază pentru profesioniștii din domeniu social, contribuind la acest deziderat în calitate de formator și de supervizor în servicii sociale.

Citește mai mult

Academia în Moldova

Biroul din Chișinău al CONCORDIA Academiei facilitează și accesul profesioniștilor moldoveni din domeniul socio-uman la programe de formare și dezvoltare personală și profesională calitative și targetate, subscrise aceluiași obiectiv general, de capacitare și creștere a calității serviciilor sociale la nivel național.

Afiliere

EURODIR este o rețea transnațională europeană a organizațiilor specializate în formarea managerilor de instituții sociale. Scopul său principal este acela de a permite membrilor să împărtășească, să descopere, să compare, să coopereze și să promoveze cel mai bun nivel de pregătire pentru managerii care lucrează în sectorul social și de sănătate.

După un proces de acreditare care a durat peste un an și a însemnat evaluarea curriculei, metodelor și capacității de formare și certificare, începând cu anul 2020, CONCORDIA Academia poate acorda diplome recunoscute de către EURODIR absolvenților cursului de manager în servicii sociale.