Curs: Sănătate Mintală. Managementul cazurilor de anxietate și depresie


Oportunitate de formare oferită exclusiv profesioniștilor din centrele de zi înscrise în rețeaua CentreZi RO - Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru copiii aflați în risc de sărăcie, care au ca grup țintă adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 14-25 ani.
 
CONCORDIA Academia oferă cu gratuitate unui număr de 22 de practicieni eligibili (asistenți sociali, psiho-pedagogi, educatori, psihologi, consilieri vocaționali etc.) posibilitatea de a participa la acest curs dedicat problematicii sănătății mintale, finalizat cu diplomă de absolvire oferită de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria și acreditat cu 12 credite europene (ECTS).

Tematici abordate:
 • Despre tulburări și boli mintale;
 • Aspecte speciale ale psihiatriei sociale și psihologiei clinice;
 • Modele de sănătate și boală;
 • Dezvoltarea relațiilor și consiliere în context socio-psihologic;
 • Intervenția în momentele de criză (tendințe de suicid, apărare și rezistență, boli mintale în copilărie și adolescență);
 • Metode inovatoare de abordare în intervenția socială.
Calendar:
Cursul este structurat în 4 module (câte 2 zile):
 • Modul 1: 20-21 aprilie - online
 • Modul 2: 16-17 Mai – online
 • Modul 3: 8-9 Iunie – online
 • Modul 4: 12-13 Iulie (inclusiv examinare) - în prezență (București)
*dacă în condițiile cerințelor de proiect sunt necesare ajustări de calendar, atunci ne rezervăm de a vi le comunica în cel mai scurt timp.
 
Criterii de eligibilitate:
- Minim 1 an experiență în servicii sociale;
- În prezent să activați într-un centru de zi înscris în rețeaua CENTREzi RO;
- Motivația de a se implica în derularea de activități specifice proiectului COMPASS (sesiuni de coaching, consiliere beneficiari, întâlniri regionale și locale, evenimente naționale, etc.).
 
Ce vă oferim:
 • 12 credite europene și diplomă oferite de Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria
 • Costurile de formare, transport și cazare sunt acoperite în cadrul proiectului COMPASS
 • Oportunități de participare în alte tipuri de activități promovate de CONCORDIA Academia și Rețeaua CentreZi RO (vizite de studiu, comunități de practică, grupuri de suport, conferințe naționale, grupuri de lucru).
Aplică acum până la 20 martie 2023! Completează acest formular și încarcă CV-ul și scrisoarea de motivație. Dacă întâmpini dificultăți la încărcarea documentelor în formular, atunci te rugăm să le trimiți la adresa info@concordia-academia.ro .

Informații suplimentare despre curs: Magda Ilie, responsabil curs, e-mail: magda.ilie@concordia.org.ro, telefon 0726 374 993.
 
Pentru detalii privind înscrierea în rețea, vă rugăm să trimiteți un email la adresa: reteacz@concordia.org.ro sau vă invităm să o contactați pe Ramona Gotteszman, responsabil rețea, la adresa de email: ramona.gotteszman@concordia.org.ro.
 
Cursul se desfășoară în cadrul proiectului COMPASS - Comunitate, Participare, Sustenabilitate derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Servicii Sociale și Asociația Educație pentru Viața Reală cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.