Sănătate Mintală

practicieni clona2024-02-20T17:53:10+02:00
Loading...

Cui se adresează

Programul de formare se adresează profesioniștilor care lucrează direct cu persoane cu afecțiuni specifice tulburărilor mintale aflate în situații de risc (anxietate, depresie, dependențe, tendințe de suicid, tulburări afective sau de personalitate etc.) din sectorul public și privat.

Programul de formare are o structură modulară a cărei durată poate varia între 120 și 240 de ore, inclusiv stagii de practică între module. Cursurile pot fi organizate față în față sau în format blended (formare față în față alternată cu formare online sincron). Modulele teoretice sunt structurate în 4 module a câte 2 zile pe parcursul a 4-5 luni de la debutul cursului.

Structură

Certificare

Participarea completă la programul de training permite accesul la examenul final și posibilitatea de a obține o diplomă eliberată de către Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria acreditată cu 12 credite europene (ECTS).

  • Aspecte speciale ale psihiatriei sociale și psihologiei clinic
  • Despre tulburări și boli mintale
  • Modele de sănătate și boală
  • Dezvoltarea relațiilor și consiliere în context socio-psihologic
  • Intervenția în momentele de criză
  • Metode inovatoare de abordare în intervenția socială

Tematici abordate

Valoare adăugată

Curricula, dezvoltată în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg, Austria, se bazează pe standardele științifice moderne din domeniul social și este orientată către practică. Accentul este pus pe intervenții profesionale, etice și eficiente.

Înscrieri

Pentru detalii despre următoarea ediție a cursului „Sănătate Mintală. Managementul cazurilor de anxietate și depresie”, apelează nr. de telefon +40 726 374 993 – Magda Ilie.

„Ce am apreciat cel mai mult au fost: calitatea conținutului, pregătirea formatorilor și energia pozitivă a cursului în general. Tehnicile de intervenție foarte practice, precum și informațiile date de către formatori din propria experiență, au fost foarte valoroase pentru mine.”

Cursant ediția 2023

„Faptul că, nu a fost doar teorie și au fost prezentate informații utile pentru specialiștii care lucrează cu tinerii – acesta fiind un curs adaptat profesioniștilor care lucrează cu adolescenți – mi-a adus satisfacția și motivația de a participa mai departe în formări similare.”

Cursant ediția 2023

„Cursul a răspuns nevoilor mele atât de mult, încât orice formă nouă creativă de prezentare, nu ar putea decât să fie cel mult egală, cu forma originală a prezentării cursului.”

Cursant ediția 2023

Testimoniale

Întrebări frecvente

Criteriile de eligibilitate diferă de la program la program în funcție de acreditarea pe care o are programul de formare (de exemplu: acreditat ANC). La criteriile de participare la curs se mai adaugă cele de certificare. Vă invităm să verificați criteriile de eligibilitate la fiecare curs în parte.

În intervalul anunțat pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la academia@concordia.org.ro .

Din cauza măsurilor împotriva COVID-19 sunt posibile schimbări de ultimă oră în program (de exemplu: conversia cursurilor fizice într-o alternativă digitală). Participanții la cursurile respective vor fi informați în timp util cu privire la orice modificări și măsuri de siguranță specifice.

Avem în vedere desfășurarea cursurilor în condiții cât se poate de sigure. Cu toate acestea, participarea are loc pe proprie răspundere. În numele responsabiității sociale, în cazul în care ați avut contact cu persoane cu o infecție confirmată sau suspectă cu SARS-CoV-2, vă rugăm să vă abțineți de la participare și, în consecință, să vă anunțați absența. Asigurați-vă că rămâneți acasă dacă prezentați simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, dificultăți de respirație).

Pentru cursurile de lungă durată (peste 2 zile) puteți plăti în rate. Pentru modalitățile de plată, vă invităm să contactați persoana responsabilă de curs (anunțată la lansarea programului de formare) sau să ne trimiteți un mail la academia@concordia.org.ro

Cursul Practicieni în servicii sociale este gândit pentru a răspunde nevoilor diferiților profesioniști ce activează în acest domeniu și nu oferă o specializare la nivel ocupațional. El poate fi oferit în diferite combinații de module conform nevoilor specifice.

Asistenții sociali care finalizează cu succes acest program de formare pot beneficia de 15 credite acordate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

În condițiile în care programul parcurs durează minim 20 de zile, participanții pot beneficia de o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Institutul de Formare “Schlosshofen” din Austria.

Vă rugăm să verificați la înscriere criteriile de admitere la examen.

Jurnal

Educăm potențialul de a face bine.

Go to Top