Formare și transfer de bune practici la nivel european, în domeniul educației, pentru specialiștii din sectorul social.

În luna decembrie 2020, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat proiectul Capacity Building for Trainers and Teachers: Learning the Blended Way, proiect de parteneriat strategic co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Proiectul se concentrează pe dezvoltarea competențelor cheie în rândul educatorilor (formatori/profesori/instructori) care le vor permite să asigure tranziția către învățarea mixtă (față în față și online), programe care vor asigura pentru elevi flexibilitate și calitate a procesului de învățare. Deoarece participanții la proiect vor fi și educatori din domeniul educației vocaționale și formării, acesta va contribui și la dezvoltarea inovației pedagogii educaționale bazate pe tehnologii digitale.

Alături de Organizația Umanitară CONCORDIA din România, parteneri în acest demers sunt Centro per la Cooperazione Internazionale – Italia (asociație non-profit angajată în analiza, informarea, instruirea și promovarea cunoștințelor privind cooperarea internațională, afaceri europene, pace și drepturile omului) și CONCORDIA Bulgaria.

În decursul a doi ani de implementare, vor fi elaborate si testate programe de formare și instrumente de lucru (dezvoltare design de curs, metode de învățare, instrumente digitale) bazate pe competențe practice dezvoltate pornind de la nevoile organizațiilor și profesioniștilor din domeniu. 58 de profesioniști din România, Italia și Olanda, implicați în educație și training, își vor îmbogăți competențele de planificare, livrare de conținut și evaluare în domeniul învățării mixte; 13 dintre aceștia vor beneficia de cursul de formare de formatori (ToT) și vor desfășura activități de formare la nivel internațional.

Prima întâlnire transnațională dintre partenerii în proiect a avut loc în format online în cea de-a doua parte a lunii decembrie dând posibilitatea celor implicați să discute cu deschidere, încredere și entuziasm despre conținutul și planificarea activităților, construind astfel o fundație sănătoasă pentru ceea ce și-au propus să realizeze în continuare.

Pentru detalii și informații privind activitățile din cadrul proiectului:

Bianca Mătăsariu – Coordonator proiect (bianca.matasariu@concordia.org.ro)

Ina Dreglea – Responsabil comunicare (ina.dreglea@concordia.org.ro)

Mai multe detalii despre proiect AICI.

______________________________________

CONCORDIA România este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de 29 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro
CONCORDIA Academia este centrul de excelență în formare și dezvoltare profesională înființat sub umbrela Organizației CONCORDIA. Prin întreg portofoliul său, CONCORDIA Academia oferă specialiștilor din domeniul social programe de formare certificate pentru practicieni, manageri și supervizori în domeniul social, precum și servicii de supervizare, coaching și consultanță cu scopul de a contribui la capacitarea și creșterea calității serviciilor sociale. Pentru mai multe informații, accesați www.concordia-academia.ro
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educațieformaretineret și sport în perioada 2014 – 2020Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională), prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2007-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele. Pentru mai multe informații accesați www.erasmusplus.ro/.