Competențele Viitorului - domeniul social în 2030 #FOCUS project

 

Prima etapă a proiectului FOCUS – Forward Looking Social Europe Skills s-a încheiat! Rezultatul consultărilor cu cei peste 200 de profesioniști, angajatori și decidenți din domeniul social din cele patru țări participante în proiect – Italia, Danemarca, Austria și România, poate fi citit aici.

În cadrul primei etape a proiectului, participanții au pornit dezbaterile de la întrebarea “Care sunt provocările viitorului în domeniul asistenței sociale și ce abilități și competențe sunt necesare pentru a le gestiona eficient în orizontul de timp 2030?”

Raportul este structurat în trei secțiuni principale ce prezintă:

  1. Trend-urile principale care afectează domeniul social și contextul pe care acestea îl creează
  2. Abilitățile pe care profesioniștii din domeniul social ar trebui să le dezvolte
  3. Principalele arii de competențe care definesc profesionistul modern în domeniul social și pe care organizațiile ar trebui să le dezvolte în următorii ani.

Dacă îți dorești să împărtășești cu noi părerea ta cu privire la concluziile raportului, te rugăm să ne scrii un mesaj pe pagina de Facebook a proiectului FOCUS.

Ne-am bucura dacă ai împărtăși raportul și cu alți profesioniști din domeniul social astfel încât, împreună, să devenim mai pregătiți pentru viitor.

 

www.projectfocus.eu

 

Conținutul acestui document reprezintă opiniile Organizației umanitare CONCORDIA și ale partenerilor acesteia și este responsabilitatea lor. EACEA și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru nicio utilizare a informațiilor pe care le conține.